Barcelona i Maresme

CA EN ES

Colau torna a cobrir-se de #Glòries

 

Colau busca els vots dels veïns de les Glòries en les pròximes eleccions en detriment dels milers i milers de persones que tenim necessitat d’entrar al municipi per treballar

Molts esperaven veure la llum al final del túnel, però ja es veia a venir que no ens trobaríem res més que una amarga foscor. Visc al Maresme i sóc conductor habitual de l’entrada a Barcelona per les Glòries. Des de l’inici de la pandèmia vaig deixar d’utilitzar rodalies per apropar-me a la gran ciutat, primer per motius de seguretat i ara ja per mera dignitat, atès que no hi ha manera que s’augmenti la freqüència de pas de trens i el número de vagons de cada comboi i de que es redueixi la quantitat inusitada d’incidències i retards inherents a tota la xarxa de… Renfe? Adif? És igual, són “los mismos perros con diferentes collares”.

Carril dret inutilitzat entre la sortida de Bac de Roda i la plaça de les Glòries

Afortunadament, des de mitjans de gener ja no em veig obligat a entrar a Barcelona en hora punta. Recordo quan un dia em va sorprende que anulessin el carril dret entre la sortida de Bach de Roda i les Glóries; ja en aquell moment vaig pensar que es tractava d’una estratègia per començar a acostumar els conductors a fer kilòmetres de cues i no notar tant la diferència quan entrés en servei el nou túnel. Però el què no m’esperava era que, des de diumenge, el lateral de la plaça pel qual s’accedia al carrer Aragó pujant pel carrer Independència desaparegués! Sabeu el tràngol que s’ha de passar ara per arribar al carrer Aragó al seu pas pel barri del Clot? Si abans teníem un embut a les proximitats dels túnels, ara en tenim un altre a la sortida per Bac de Roda!

La lectura de tot plegat és fàcil: Colau pretén fer-se amb els vots dels veïns de les Glòries en les pròximes eleccions municipals gràcies a la futura urbanització de la zona i al confinament als inferns del cotxe privat. Però se li en foten els milers i milers de persones que vivim fora de Barcelona i tenim necessitat d’entrar al municipi per treballar, perquè no tenim veu en aquests comicis. I com que la millora de la xarxa de rodalies no entra dins les seves competències, té l’excusa perfecta.

No sé què ens queda fer per exigir que es reverteixi aquesta situació; ocupar l’infrautilitzat carril bus? circular en tres carrils on n’hi ha dos, com fan els italians? O esperar que d’aquí a un any Barcelona tingui un govern amb una mica de seny i sentit comú? Segurament, no serà cap de les tres solucions. Així que seguirem sent cornuts i pagant el beure….en “la democràcia més progessista de la història”.

Comparteix el Post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad