Barcelona i Maresme

CA EN ES

Els comandaments a distància t’envaeixen? Soluciona-ho!

Cada cop tenim més aparells a casa que necessiten del corresponent comandament a distància per a què els fem funcionar. La imminent conseqüència d’aquesta realitat és que el nostre sofà o taula del menjador es veu envaït per un número cada cop més alt d’aquests estris i, no ho podem negar, cada dia ens costa una miqueta més trobar aquell maleït botó que ens permetia, per exemple, veure els subtítols a la televisió.

La tendència d’aquests últims anys per a solventar aquest problema ve de la mà dels telèfons mòbils. Alguns models de televisió o d’equips HIFI ja tenen la seva aplicació en el mercat d’Android o de l’Iphone. Però el cas és que encara són pocs els que incorporen aquest servei i, a més, permeten controlar només el seu dispositiu; per tant, haurem d’aguantar uns anys més amb l’ajuda del comandament universal avançat. I per què dic avançat? Perquè si us en compreu un de senzill i, per tant, econòmic, només podreu programar (manualment) les funcions bàsiques i perdre
u molt temps i la vostra paciència cada vegada que necessiteu accedir a una ordre que no sigui la de pujar o baixar el volum o la de canviar de canal de la televisió.

Al mercat hi ha diferents marques que ofereixen comandaments a distància avançats, però sobre tot, n’hi ha dues que van per davant, tant per la seva facilitat de configuració com per la relació qualitat/preu; es tracta de Logitech i Oneforall. Phillips ha tret al mercatalguns productes, entre ells un d’anomenat Prestigo, relativament econòmic, però que no us recomano per la seva nefasta pantalla tàctil. Oneforall fabrica aparells força interessants a preus assequibles, i compta amb un dels millors serveis d’assistència al client que he conegut mai. Però ens centrarem, per exemplificar el què és per a mi el millor aparell, en el Logitech Harmony One.

Logitech Harmony One

Aquest estri permet, invertint entre 10 i 20 minuts, i mitjançant un senzill software, configurar tots els dispositius que tenim a casa. La seva impressionant base de dades, actualitzada permanentment, aconsegueix reconèixer qualsevol model de comandament i copia de forma automàtica tota la informació necessària. Incorpora botons tàctils personalitzables (podem tenir al nostre abast els que més acostumem a utilitzar) i, fins i tot, es poden programar activitats en les que intervenen els aparells que volguem, en l’ordre i número que desitgem.

El Harmony One ja no es fabrica, i ha estat substituït per un model encara més sofisticat, el Harmony Ultimate, (amb wi-fi, bluetooth i no sé quantes coses més) que no trobareu al mercat per menys de 250 €, un preu massa elevat per un aparell d’aquestes característiques. Però ara mateix, a Amazon podeu adquirir una versió també antiga, el Harmony 650,  per només 45 €. Seran diners ben invertits per desfer-se de l’enrenou que suposa, per la majoria dels què m’estiu llegint, endinsar-se en la batalla diària del “amb quin botó de quin comandament poso la peli en anglés?

Comparteix el Post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad